Azure

Hva er Azure?

Microsoft Azure er Microsofts skyløsning og inneholder en samling av integrerte tjenester, som hjelper deg å opprettholde sikker og effektiv drift, med store innbesparingsmuligheter på budsjettet og krever ingen store investeringer eller oppstartskost.

Azure passer for deg som ønsker å sette bedriftens systemer og/eller data trygt i toppmoderne datacenter med de aller høyeste kravene til sikkerhet. Microsoft sine datasenter har flere sertifiseringer enn noen andre skyleverandører og tilrettelegger også for GDPR. Azure har en garantert tilgjengelighetsgaranti på 99.9%.

Infrastruktur som en tjeneste (IaaS)

Infrastruktur som en tjeneste (IaaS) går på å levere tradisjonell infrastruktur som lagring, nettverk, sikkerhet, og maskinvarekraft som en tjeneste via internett. Du kan raskt skalere opp og ned med etterspørselen, og vil alltid ha tilgjengelig den nyeste maskinvaren. I tillegg betaler du kun for det du bruker.

IaaS hjelper deg å unngå store investeringer og kompleksiteten som kommer ved å kjøpe og behandle dine egne fysiske servere og annen datacenter-infrastruktur. Hver ressurs tilbys som en separat tjeneste, og du trenger bare å leie tjenesten så lenge du har behov for den. Du kan for eksempel ha systemene avslått på nattestid eller på ettermiddagen når de ansatte har gått hjem, og på den måten kun betale for tiden de faktisk er i bruk.

Plattform som en tjeneste (PaaS)

Plattform som en tjeneste (PaaS) er et komplett utviklings- og distribusjonsmiljø i skyen. Paas er designet for å støtte hele livssyklusen til en applikasjon: Bygging, testing, distribusjon, styring og oppdatering. Brukerne styrer med applikasjonen, mens plattformen tar seg av resten.

Et godt argument for å ta i bruk PaaS er virtuelle maskiner. En virtuell maskin er en datafil som oppfører seg som en faktisk datamaskin og bruker ofte windows som operativsystem. Virtuelle maskiner er isolert fra resten av systemet og kan ikke påvirke selve maskinen, derfor er dette et ideelt miljø for testing. Virtuelle maskiner kan kjøres som servere og ta over for bedriftens lokale servere.

PaaS verktøy kan også brukes til dataanalyse eller forrestningsanalyse. Disse verktøyene gir bedrifter muligheten til å analysere og granske data for å gi bedre informasjon til sluttbrukere, og dermed forbedre prognoser og forretningsavgjørelser.

Bedre innsikt i data med Business Intelligence

Business Intelligence gir både ledelse og de ansatte større innsikt i dataene dere allerede har og besitter. Sanntid av analyser og nøkkeltall kan vises med god innsikt når som helst og hvor som helst. PowerBI kombinert med avanserte algoritmer kan levere alt fra enkle rapporter til den mest avanserte BI-løsninger.

Dashboard for flåtestyring

Med Power BI kan fremtidens rederier visualisere data om til innsikt. BI rapporten viser kostnadsbildet av å drive skip – en løsning for smartere shipping.

Azure Backup

Ved å sikkerhetskopiere dataene dine opp til skyen, trenger du ikke lenger være bekymret over å miste dem. Azure lagrer nemlig flere sikkerhetskopierer av dataene dine. Dataene er godt sikret under overføring og under oppbevaring. Azure Backup har en garantert tilgjengelighetsgaranti på 99,9%, derfor kan du stole på problemfri drift. Du har to valg når det kommer til Azure backup:

Locally redundant storage (LRS) – sikkerhetskopierer dataene dine tre ganger i et datasenter.
Geo-redundant storage (GRS) – sikkerhetskopierer dataene dine seks ganger fordelt i to ulike datasentere. GRS koster mer enn LRS, men er en sikrere løsning for dataene dine.

backup-lokasjoner
  • Sikkert – data er kryptert både i overføring og i lagring med høyeste sikkerhetsstandard
  • Forutsigbar og lav kostnad, og ingen investeringskostnader
  • Pålitelig ekstern sikkerhetskopi med 99,9% tilgjengelighetsgaranti
  • Betal BARE for det du bruker, IKKE mer
  • Ingen håndtering av fysiske medier
  • Få applikasjonene dine levert gjennom Azure hvor som helst i verden, når som helst
  • Skalerbarhet – Skaler opp eller ned etter behov
  • Få bedre informasjon i bedriften med PaaS
  • Citrix Essentials – Citrix kan leveres direkte fra Azure med den populære prismodellen pris per bruker/per mnd. (minimum 25 brukere)